به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، وحید سلیمی در برنامه زنده شبکه خاوران با اشاره به اینکه طی سال های گذشته فدراسیون صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر کمپینی تحت عنوان مبارزه با تغییرات اقلیمی راه اندازی کردند، اظهار داشت: به همین منظور سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر نیز در راستای اهداف بشردوستانه و با توجه به مشکلات تنش آبی و تغییرات اقلیمیکشور موظف به اجرای طرحی تحت عنوان نذر آب شد.
وی با بیان اینکه طرح نذر آب در ابتدا تنها در استان سیستان و بلوچستان اجرا و پس از آن در سه استان خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان توسعه پیدا کرد، افزود: به مناسبت یکصدمین سالگرد احداث جمعیت هلال احمر امسال در پنجمین سال، طرح ملی نذر آب در ۱۰۰ روستای سراسر کشور اجرا میشود.
سلیمیبا اشاره به اینکه طرح ملی نذر آب با کمک خیرین و همکاری دیگر استانها و همچنین با رویکرد آبرسانی پایدار اجرا میشود، گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون طرح ملی نذر آب ۵ در سه شهرستان درمیان، طبس و سربیشه اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در سومین دوره طرح نذر آب ۵ روستای کلاته بلوچ در شهرستان سربیشه آبرسانی شد، عنوان کرد: در آینده ای نه چندان دور این طرح در شهرستان و مناطق کم برخوردار نهبندان اجرا میشود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر کشور با اشاره به اینکه همزمان با اجرای طرح ملی نذر آب و پروژههای پایدار همچون لوله کشی و احیای قنوات، تیم های داوطلب اعم از پزشکان متخصص در مناطق حضور پیدا میکنند، بیان کرد: همچنین به همت خیرین و داوطلبان هلال احمر بستههای بهداشتی و معیشتی نیز تهیه و بین خانوادههای نیازمند مناطق توزیع میشود.
وی با بیان اینکه از چند سال گذشته رویکرد ایجاد و راه اندازی خانههای هلال از سوی شورای عالی مدیریت بحران ابلاغ شد، افزود: توسعه آموزش های همگانی و تاب آوری جوامع محلی از مهم ترین مولفههای راه اندازی خانههای هلال بوده است.
سلیمیبا اشاره به اینکه خانههای هلال به عنوان یک هلال احمر کوچک در مناطق کم برخوردار احداث و توسط خود ساکنین اداره میشود، گفت: ایجاد این خانهها باعث میشود مردم منطقه در مقابله با حوادث نقش به سزایی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش هزار و ۵۰۰ خانه هلال در سطح کشور فعالیت دارند، عنوان کرد: در استان خراسان جنوبی نیز ۲۱۳ خانه هلال احداث شده است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر ادامه داد: علاوه بر آموزش های امدادی و فعالیت های اجتماعی بحث توانمند سازی محلات را در دستور کار خانههای هلال قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه در سازمان داوطلبان حمایت های درمانی از بیماران صعب العلاج در دو بخش اعطای تسهیلات و ایجاد بانک های امانات پزشکی در سطح کشور انجام میشود، افزود: در حال حاضر ۴۲۰بانک امانات تجهیزات پزشکی در کشور ایجاد شده است.
سلیمیبیان کرد: در این بانک ها اقلام و تجهیزات پزشکی نگهداری و به صورت نوبه ای بین بیماران نیازمندی که استطاعت مالی ندارند به امانت واگذار میشود.
وی با اشاره به ارائه کمک هزینه بلاعوض دارو و درمان به بیماران نیازمند، گفت: تا کنون ۳۷ میلیارد ریال کمک هزینه بلاعوض پس از انجام فرآیند مددکاری و احراز شدن نیازمند بودن بیماران، پرداخت شده است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر ادامه داد: در استان خراسان جنوبی نیز تا کنون دو میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به بیماران اعطا شده است.